Anasınıfı B şubesi 'Renkleri Eşleştirme' Oyun Etkinliği

Anasınıfı B şubesi öğretmeni Gamze BİÇER, çocukların renkleri tanıması, hem görsel hem duyu gelişimlerini desteklemek için renk eşleştirme oyunu oynattı. Ayrıca daha önce öğrenilen geometrik şekilleri içeren örüntü çalışması yaptırıldı.

Oyunda cocuklar topları aynı renk tabağa yerleştirerek hem renkleri tanıdılar hem de eşleştirme becerilerini geliştirdiler.

Örüntü çalışması ile çocukların  hem ince motor beceriler desteklendi hem de daha önce öğrenilen geometrik şekiller tekrar edildi. Okul öncesi dönemde örüntü çalışmaları yapmak çocuğun ileriki yaşlardaki matematik eğitimi için temel oluşturmasını sağlar. Çünkü örüntuleri tanıma, devam ettirme gibi beceriler matematiksel ağları kavramada oldukça etkilidir.

11-03-202111-03-202111-03-2021

Yayın: 11.03.2021 - Güncelleme: 11.03.2021 19:27 - Görüntülenme: 847